Nytt bredband installerat

Den 15 April fick Brf Kandidaten en ny bredbandslösning från SYSteam.

Med en fiberanslutning till husen och en hastighet på upp till 100Mbit för varje enskild lägenhet är det en rejäl förbättring jämfört med den tidigare lösningen via studentnätet och innebär också att alla (även ni som inte har ett UpUnet-S användarkonto) får tillgång till bredband via bredbandsuttaget i lägenheten.

Detta förutsätter dock att ni har skickat in anmälningsblanketten som ni har fått i er brevlåda. Skulle du mot förmodan inte fått en sådan blankett eller av misstag slängt den kan du maila ditt lägenhetsnummer till it@brfkandidaten.se så får du en ny blankett i din brevlåda.

Nu håller vi tummarna för att det nya bredbandet fungerar som förväntat!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

15 svar på Nytt bredband installerat

 1. Anton skriver:

  Ja, så har vi då nytt bredband. Frågan är; vad tycker ni?

  Jag har precis gjort några ovetenskapliga mätningar (lördag e.m.) och sammanfattat är jag VÄLDIGT nöjd med hastigheten.
  Nedladdning: ca 95 Mbit/s
  Uppladdning: ca 72 Mbit/s

  Jag har bara lite problem med aningen instabil anslutning, men jag tror att det berodde på min router och det bör vara löst.

  För er som kanske inte fått förväntad hastighet; även om ni har en router/switch som ska klara 100 Mbit på pappret är det INTE säkert att den gör det! Min klarar t ex inte mer än ungefär 50 Mbit/s ner och 40 Mbit/s upp. Tråkigt, konstigt och lurigt, men så är det. Vill ni mäta bör ni koppla mätdatorn direkt till uttaget.

  Bredband für alle!

 2. Anton skriver:

  Jag glömde säga att jag blev lite förvånad över upp-hastigheten, jag trodde att vi fått en 100/10-tjänst. En trevlig överraskning!

 3. Johan skriver:

  Tjena

  Japp, hastigheten är bra men även jag tappar anslutningen med jämna mellanrum och har testat från extern maskin där det ser ut som att något felar. Jag har skickat in en del loggar till systeam och hoppas de ordnar det snabbt (de ringde upp mig igår kväll fem minuter efter jag mailade i alla fall :).

 4. Johan skriver:

  och ja, jag trodde också det var 100/10 som det var frågan om.. men säg inte något till systeam om det eg. ska vara 100/10 så vi blir av med det 😉

 5. Thierry skriver:

  Jag får väldigt bra hastighet på bredbandskollen.se, däremot som ni andra lite instabil uppkoppling. Systeam är en bra leverantör så jag är säker på att de kommer att lösa problemen.
  Min router pallar inte trycket heller så jag får gå ut och skaffa en ny. Nån som har tips om en bra trådlös router? Gärna en 802.11n men viktigast är bra hastighet när man kör med kabel.

 6. johan skriver:

  AirPort extreme om du har bra budget 🙂

 7. Styrelsen skriver:

  Hej alla!
  Kul med kommentarer på hemsidan! Jag kan bara instämma med era observationen. Hastigheten verkar det absolut inte vara något fel på men anslutningen har nog varit lite instabil som ni säger.

  Jag köpte nyligen en Netgear WNR3500L som klarar 802.11n nere på EIS (www.eis.nu) som har fungerat finfint till skillnad från min D-Link DIR-635 som jag fick lämna tillbaka då den behövde startas om stup i kvarten för att fungera. Tidigare har jag haft bättre erfarenhet av D-Link än Netgear men enligt en tekniker på Alina Systems som jag känner returnerar de numera långt fler D-Link-routrar än Netgear ditå.

  Johan: Håll oss gärna uppdaterade på hur det går med dina stabilitetsmätningar!

  Mvh
  IT-Ansvarig Brf Kandidaten
  Paul Strömqvist

 8. Fabian Lindesjö skriver:

  Riktigt snygg uppdatering av hemsidan Paul! 🙂 Snygga bilder!

 9. Farzad Samie skriver:

  Bredbandet är 100/10 på papper, men i verkligheten har vi 100/>10 (dvs mer än >10mbit upp).

  Detta är inget ni behöver hyscha om, det är något som jag och systeam kom överens om ”externt” utöver avtalet som tecknades.

  Kul att ni uppskattar bredbandet, synd att jag själv inte får ta del av den (ännu 😉 ) då jag befinner mig i Lund.

  Bra jobbat Paul med sidan!

 10. Johan skriver:

  Tjo!

  Har haft kontakt med systeam förra veckan och problemet ska vara helt löst nu i alla fall och jag har inte haft ett enda pakettapp i princip (då jag testat) jämfört med tidigare glapp så det verkar kanon. Säg gärna till om ni har fortsatta problem

 11. Anton skriver:

  Mina problem med tappad anslutning har också försvunnit, jag är helnöjd med tjänsten.

  Angående routers har jag haft dåliga erfarenheter av både Netgear och D-link. Senaste åren har jag använt en Linksys som aldrig felat, men som nu måste bytas ut för att få ut full hastighet. (För er som undrar är Linksys nätverksjätten Ciscos ”konsumentmärke” så de borde veta vad de sysslar med tycker jag.)

  Återigen, kanonjobb med hemsidan!

 12. Johan skriver:

  @anton
  jo, kör själv med wrt54gl och vill hitta en med motsvarande mjukvarufrihet (helst en som kör linux) men med 100 mbits genomsläpp.. om du skaffar någon bra själv så skriv gärna vilken 🙂

 13. Besökare skriver:

  Kan rekommendera en D-link 655 då den har väldigt hög troughput dvs genomströmmningshastighet även med brandvägg, portforwarding etc aktiverat och klarar 100/100 (vilket är vad man på ett ungefär får från systeam <3) utan problem till skillnad från många andra routrar som kan ha gigabit hastighet internt men inte klara 100mbit troughput

 14. Anton skriver:

  Jag upplever att problemen med tappad anslutning har kommit tillbaka senaste veckan eller två, någon som känner igen det?

 15. Styrelsen skriver:

  Hej Anton!
  Har problemen löst sig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *