Bra att tänka på över jul och nyår

Julledigheten är snart här och vi i styrelsen vill passa på att önska alla våra boende en GOD JUL och även ett Gott Nytt År! 

Många kommer att fira jul på annat håll och lämna sin lägenhet. Se till att batteriet i brandvarnaren är fungerande. Om det är nästan slut ger brandvarnaren ifrån sig ett pip en gång per minut dygnet runt och det är jobbigt att lyssna på för de grannar som är hemma och försöker sova.  Tänk extra mycket på brandsäkerheten nu i december månad som är den månad där flest bränder inträffar i hushållen. Var försiktig med levande ljus. Levande ljus och belysning / Brandskyddsföreningen (brandskyddsforeningen.se) Kontrollera gärna att du har brandsläckare men gärna även brandfilt, så att du har möjlighet att agera direkt om olyckan är framme.

Man kan vrida ner värmen rejält när man inte är hemma. Tänk på att det är bra om någon tittar till lägenheten då och då medan du är borta. Man bör ha koll på att allt är i sin ordning t ex att kylskåpet fungerar. Bra om det spolas vatten i alla avloppen så att inte vattenlåsen blir torra och sprider dålig lukt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *