Nya regler om uthyrning i andra hand

Från och med 1 januari 2012 kommer nya regler för uthyrning i andra hand att träda i kraft. Dessa regler berör de bostadsrättsinnehavare som är fysiska personer.

Förändringen innebär att styrelsen inte kommer att tillåta att bostadsrätter hyrs ut i andra hand längre än två år. Redan beviljade andrahandsuthyrningar påverkas inte av förändringen. För att styrelsen i framtiden ska bevilja uthyrningar i andra hand på längre tid än två år krävs ytterst speciella skäl.

Anledningen till att den här förändringen genomförs är att en hyresgäst som hyr längre än två år normalt sett får besittningsskydd till lägenheten, vilket skapar problem både för bostadsrättshavaren och föreningen.

Vi vill till sist påminna om att man precis som tidigare givetvis måste lämna in en skriftlig ansökan till styrelsen innan man hyr ut lägenheten i andra hand. Att hyra ut lägenheten utan tillstånd kan leda till att både bostadsrättshavaren och hyresgästen vräks. Till skillnad från många andra bostadsrättsföreningar så har å andra sidan Brf Kandidaten en generös policy och bevijar rutinmässigt alla ansökningar om andrahandsuthyrning som kommer in, så länge det inte finns något som tyder på att hyresgästen inte kommer att sköta sig.

Om ni har några frågor är ni välkommna att kontakta styrelsens ordförande Susanne Pettersson (ordforande@brfkandidaten.se) eller medlemsansvarig Helén Nilsson (medlem@brfkandidaten.se).

Med hopp om god fortsättning och ett gott nytt år,
Styrelsen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *